Akademi Nasyid~


Assalamualaikum w.b.t.

Minggu ni Akademi Nasyid (AN) dah masuk konsert ke-2.Ok la tu.Tak nak komen banyak-banyak.Baru lagi, memang banyak la yang perlu diperbetulkan.Memang orang suka komen2.Tapi alternatifnya takde.AN ni pon dah kira alternatif dah.Alhamdulillah la ada jugak program realiti sebegini di negara kita.InsyaALLAH nanti aku balik, aku bukak rancangan TV sendiri pulak yea..

Try la tengok AN sekali.Hari Sabtu jam 08.30 malam di TV9.Kalau aku disini, sekadar mengintai dari web TV9 jer.Masa minggu pertama baru ni, ada yang poyo, ada yang meluat, ada yang menusuk jiwa, ada yang santai dan ada yang kreatif.Pendek kata, macam-macam ada.

Kalau minta aku pilih, untuk setakat ni aku tertarik kepada 3 peserta sahaja.Muslim Voice, Azhan Atan dan Cicik.Muslim Voice membawa kelainan dengan kekreatifan mereka melalui seni acapella mereka, Azhan Atan dengan suaranya yang menusuk qalbu sampai nak menangis dengar dia perform baru ni dan Cicik pula dengan persembahan yang santai tapi ada point yang nak dibagitahu olehnya.

Apa-apapun, harapnya hadaf AN untuk menyemaikan jalan alternatif kepada hiburan dapat diteruskan dengan pengislahan yang berterusan, bukan kerana populariti, bukan kerana keuntungan dan bukan juga kerana dunia yang sementara ini.Aku sokong usaha ini.Teruskan!

2 Comments to "Akademi Nasyid~"

  1. ak hok duk kat melesia ni pon, skali baru tgk AN..ha3

  2. awk pn minat muslim voice ye.. meh sama2 kite sokong deme. persembahan dorg menarik.. i like it!

© Copyright Reserved ||::ekramhakim.com::|| | Design by: Yoshz | Converted into Blogger Templates by Theme Craft