Dekat-Dekat Sudah~

~Taqwa Ahmad Irdha~

Assalamualaikum w.b.t.

Ini adalah memori otakku yang tergendala setelah virus malas menyerang diriku ini.Memori yang di'save' minggu lepas, menghadiri majlis aqiqah anak Ustaz Irdha [penuntut PhD di Morocco] hasil perkahwinan beliau dengan isterinya la..Siapa lagi..Kisahnya, isteri beliau ini adalah seorang Arab Morocco.Tu lah yang nak dibagitahu sebenarnya..Abang kepada Ustaz Irdha ini adalah Ustaz Wifaq juga seorang penuntut PhD disini, yang juga diikut jejak langkah oleh adiknya itu mengahwini anak dara Arab Morocco..Aku??Ma marah cari Arab, senyap 'tupah' rumah aku nanti kan..Dekat-dekat sudah=P

Anak Ustaz Irdha adalah seorang yang penuh dengan jiwa kewanitaan kerana dia adalah seorang bayi perempuan.Wajahnya seanggun namanya, dan namanya seanggun wajahnya kerana tiada perkataan yang seanggun, secantik, secomel, seayu, se'cute' Taqwa.Itulah dia, Taqwa Binti Ahmad Irdha.Puteri kacukan Melayu-Arab yang diharap akan menjadi haruman kasturi yang menghiasi perjuangan Ustaz.InsyaALLAH~

Arab tak semestinya solehah, solehah tak semestinya Arab.Tercantik tak semestinya bahagia, bahagia tak semestinya tercantik.Terpandai tak semestinya memahami, memahami tak semestinya terpandai.'Taribat Yadaak' sudah.."Buah yang baik akan muncul dari benih yang baik dengan baja yang baik."

p/s:Sebenarnya posting untuk kali ini amat tersasar jauh dari plot asal walaupun aku tahu pasti ramai yang suka membincangkan topik ini.Mungkin kerana baru usai membaca cerpen seorang sahabatku yang penuh dengan kejiwangan itu.Terkesan agaknya..Sensitip betullah.Akhirnya, untuk mengelakkan dari terus tersasar, aku 'stop' untuk setakat ini dahulu.Kan terlebih kan, susah pulak..Sambung lain kali pulak."Alamak!Terlebih sudah.."



~Sekadar Hanya~
0217
08 JamadilAkhir 1429h

2 Comments to "Dekat-Dekat Sudah~"

  1. dh mu gane keram?
    nk cari org morocco gop ke?

  2. dekat-dekat sudah..=P

© Copyright Reserved ||::ekramhakim.com::|| | Design by: Yoshz | Converted into Blogger Templates by Theme Craft