Pabila Wartawan Dah Jadi Calon..~

Gambar ini menarik untuk dibuat hiasan.

Bakal Presiden PMMM minta saya kemaskini blog ini. Nak tahu siapa yang saya maksudkan? Beliau adalah Afiq Hakimi bin Sengari. Undilah beliau sebagai Presiden PMMM sesi ini. Timbalannya, Encik Budu Sardin. Pilihanraya Umum Pucuk Pimpinan Ahli Majlis Tertinggi PMMM akan berlangsung Ahad ini (17 Mei). Jadi, secara tidak langsung, soalan mengenai siapa yang memenangi kerusi Presiden PMMM sudah terjawab dengan entri kali ini. Terima kasih kepada yang bertanya.

Kempen sedikit hambar dan dingin selepas penamaan calon tempoh hari. Mungkin kerana klimaksnya terlalu awal di peringkat penamaan calon dan juga tempoh berkempen dianggap terlalu panjang selama dua minggu ini. Ramai yang bertanyakan saya, wartawan PMMM tidak bertugaskah untuk menghangatkan Pilihanraya Umum kali ini? Tiada wawacara? Tiada pendapat? Tiada laporan?

Pabila wartawan dah jadi calon, susah sikit nak buat kerja. Nanti ada bunyi-bunyi..Tapi wartawan-wartawan lain di mana ya? Barangkali sibuk dengan peperiksaan, bersangka baik.

Haa..bila wartawan dah naik nanti, siapa nak buat kerja bawah-bawah macam wartawan ini? Jangan undi wartawan! Ini adalah satu amaran yang sangat KERAS! AWAS!

Lepas tu ada orang jawab, "Ada saya kata nak undi awak ke??"

p/s : Sengaja membuat tajuk yang macam 'best'. Aduka Taruna pun dah makin popular dalam PMMM ni ya..Aduka oh Aduka=D"Tertutup Jangan Terlalu Jumud, Terbuka Jangan Sampai Hanyut.."

4 Comments to "Pabila Wartawan Dah Jadi Calon..~"

 1. Encik Ikram Voter's

  Tidak mengapa..
  Kalau wartawan menang sekalipun,
  pasti ada orang lain yang boleh mengisi kekosongan yang telah ditinggalkan oleh encik wartawan kan?
  Undi Ikram for our new president!

 2. afiq hakimi

  calon pilihan afiq hakimi tetap anda!!

  haha..
  sape kate wartawan tak bleh jadik pres?

  ingat,bile ko da jadik pres kan keram,,liputan brite senang je ko dapat..otomatik tade jawatan wartawan..hehe..kan2? :->

  undilah untuk die sebagai presiden anda..

  +presiden anda= mohd ikram hakim mohd radzi

  +presiden saya= mohd ikran hakim mohd radzi

 3. Di sini adalah kubu kuat Afiq Hakimi bin Sengari sebagai Presiden dan Bahruddin bin Muhammad sebagai Timbalan Presiden. Calon2 lain tidak dibenarkan berkempen di kubu ini.

  Wartawan tetap wartawan bang!=P

© Copyright Reserved ||::ekramhakim.com::|| | Design by: Yoshz | Converted into Blogger Templates by Theme Craft